Lokalne TemeSportEdin Kajević: U Kaknju očekujem novu „žetvu“ medalja, pehara, diploma

Edin Kajević: U Kaknju očekujem novu „žetvu“ medalja, pehara, diploma

U nedjelju, 26 februara u sportskoj dvorani u Kaknju u organizaciji tekvando kluba „Nur“ iz Kaknja, a pod pokroviteljstvom Tekvando saveza Zeničko-Dobojskog kantona, održat će se drugo prvenstvo ZE-DO kantona. Na ovom prvenstvu nastupiće brojni klubovi  iz gradova koji gravitiraju ovom području: Zenica, Doboj jug, Visoko, Kakanj, Breza, Vareš, Tešanj… i očekuju se izuzetno zanimljive borbe i demonstracija  sve ljepote koju donosi ovaj olimpijski sport. Takmičenje će se održati u kategorijama mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Polufinalne i finalne borbe su na programu od 15 sati, a vrijedni organizatori prvenstva obezbijedili su medalje, pehare, diplome za najbolje pojedince i klubove. Nastup na ovom respektabilnom prvenstvu imat će i članovi našeg najboljeg, najtrofejnijeg i najmasovnijeg kolektiva TKD BOSNA, a o čijem nastupu  trener ekipe, dvostruki Ginisov rekorder, majstor crni pojas 4 dan Edin Kajević-Kaja, kaže:

  • Sigurno da će ovo biti pravi praznik za sve učesnike prvenstva i ljubitelje sporta i borilačkih sportova koji će doći u velikom broju iz brojnih bh.gradova. Naš kolektiv dolazi maksimalno spreman, motivisan, željan novih priznanja i očekujem da će članovi TKD BOSNA nastaviti sa novom „žetvom“ priznanja. Nastupit ćemo sa 48 naših članova koji će se takmičiti u borbama i 11 koji će nastupiti u pomsama. Vjerujem da svi naši takmičari imaju znanje, talenat, volju da se okite novim medaljama, i da će to i praktično prikazati širokom auditorijumu.

Rešad Mamela / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE