PreporukaTemeLjubav koju ni smrt nije mogla prekinuti!

Ljubav koju ni smrt nije mogla prekinuti!

Neke ljubavi jednostavno traju cijeli život, a Clarence Purvis (93) ni četiri godine nakon ženine smrti ne može prestati da misli na nju. Njegova ljubav prema Carolyn je toliko jaka da ni njena smrt nije mogla da je prekine.

Clarence i Carolyn su voljeli da ručaju u restoranu “Smith” u Reidsvilleu, a on i dan danas odlazi tamo na ručak. No, sa sobom uvijek nosi fotografiju svoje preminule supruge i drži je na stolu dok jede.

“Nikad niko nije nekoga volio toliko kao što smo se voljeli moja žena i ja. Ja sam želio što i ona i ona je htjela sve što i ja”, sa suzama u očima priča Clarence. Koliko mu ona nedostaje pokazuje i činjenica da četiri puta dnevno posjećuje njen grob na groblju “Glennville”. U njihovoj dnevnoj sobi i dan danas svijetli Carolynina najdraža lampa. Svijetlo se nije gasilo otkad je ona otišla u bolnicu pet mjeseci prije smrti.

Foto: YouTube screenshot

“Mnogo je volim i jako mi nedostaje”, priča Clarence.

Njihova ljubavna priča je počela 1948. godine kada su se kao tinejdžeri upoznali. U braku su imali troje djece koja su ih kasnije obradovala sa šest unučadi i dvoje praunučadi. I u poslu su bili zajedno-bili su vlasnici radionice za popravak auotomobila “Purvis Garage”.

“Zajedno smo ručali, vraćali se kući, gledali televiziju, išli na spavanje, voljeli se. Šta čovjeku treba osim toga? Imali smo sve što smo željeli”, priča Clarence.

Kada se sa Carolyninom fotografijom pojavi u njihovom omiljenom restoranu mušterije ga često čudno gledaju. Vlasnica restorana Joyce James je čak pitala svog muža da li bi i on tako držao njenu fotografiju na stolu ako bi se njoj nešto desilo.

“Moj muž je rekao: ‘Ne vjerujem, draga. Volim ja tebe, ali mislim da bi to bilo malo previše’”, ispričala je Joyce.

Clarence se ne obazire na ovakve komentare već nastavlja da nosi Carolyninu fotografiju za sobom svaki dan. Njegova ljubav prema njoj ne umire.

visoko.ba/today


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE