PreporukaTeme15 godina od smrti legendarnog Davorina Popovića

15 godina od smrti legendarnog Davorina Popovića

Danas se navršava 15 godina od kako je preminuo legendarni Davorin Popović.

Njegov duh kroz njegove pjesme živi i danas, pa za njega znaju i mlađe generacije. Ostavio je dubok trag kroz mnoge pjesme, a posebno pamtimo  “Žute dunje”, “Da sam ja netko”, “Selma”, “Sanjam”, “Plima”, ” Sve ove godine”, “Ja ću promijeniti sve”, “Bacila je sve niz rijeku”…

Muzičku karijeru Davorin Popović je počeo u Lutalicama, a Indexima je pristupio krajem 1964. godine i ostao je njihov zaštitni znak sve do kraja grupe 2001. godine.

Sam sebe je nazivao pjevačem, obično počinjući svoje priče “Slušaj, da ti pjevač nešto kaže…”, ne dajući svojoj ulozi u Indexima, jednako kao smislu svoga života, ni manje ni više od toga, nego samo pjevač. Pa je s vremenom postao pjevač.

Dačo kako su ga zvali od milja, preminuo je 18. juna 2001. godine u Sarajevu od raka gušterače.

https://www.youtube.com/watch?v=l3k97AeEBa8


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE