Lokalne TemeStaro Visoko17 godina od najvećeg uspjeha visočkog nogometa

17 godina od najvećeg uspjeha visočkog nogometa

Prošlo je punih 17 godina od najvećeg uspjeha visočkog nogometa. Prisjećamo se, a vjerujemo da istinski ljubitelji sporta, posebno nogometa u Visokom to nikada neće zaboraviti. Bio je to 29. maj 1999. godine i Bosna je već bila ekipa od koje su u BiH svi strahovali, jer se Bosna i u prvenstvu prošetala i poigravala sa svim rivalima. Finale Kupa je bila kruna sjajnih igara, iako će Bosne nekoliko mjeseci kasnije osvojiti i Super Kup. Mora se spomenuti i polufinale protiv Slobode, kada je Bosna dostigla prednost Tuzlaka od 3:0 sa Tušnja i nakon penala izborila finale, uz onaj čuveni pogodak Seada Vranića. U finalu je Bosna igrala protiv Sarajeva i igralo se na Koševu, što je jasno bordo tim automatski dovelo u veliku prednost, iako je Bosna ranije te sezone pokazala da je bolja.

Na južnoj tribini  našeg najvećeg stadiona nekoliko hiljada Visočana, koji pružaju sjajnu podršku, a momci u žutim dresovima na terenu igraju kao sat. Bosna je bolja, opsanija, ali nakon 90. minuta golova nema. U produžecima se rađala historija. Igrao se 113. minut, Hota je u nezadrživom prodoru, upošljava Esmira Džafića, a ovaj zabija za 1:0 i oduševljenje južne tribine.

nk bosna 1999, kosevo, osvajanje kupaDo kraja se ništa ne mijenja i Kup ide u Visoko, gdje se nastavlja nezapamćeno slavlje. Niko tada nije mogao ni pomisliti šta će se dalje dešavati sa Bosnom, a desilo se ono njagore. Klub je tonuo i potonuo u jednom trenutku i do trećeg ranga takmičenja. Možemo se samo nadati da će biti bolje i da će nekada u budućnosti opet neki trofej doći u vitrine Bosne, a do tada nam preostaje samo da se prisjećamo te sjajne, trofejne 1999. godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE