Lokalne TemePozitivno Visoko17/17: Pet kola prije kraja prvenstva RK "Bosna Centrotrans" Visoko ponovo Premijerligaš

17/17: Pet kola prije kraja prvenstva RK “Bosna Centrotrans” Visoko ponovo Premijerligaš

Nakon prošlogodišnjeg režiranog ispadanja iz Premijer lige, visočka Bosna se ekspresno vraća! Kao trener “nisam smio ni napisati o 7 naštimanih prošlosezonskih rezultata u posljednja 3 kola o kojima se i danas govori, jer kako neki visočki filozofi kažu: …Samo je trener kriv za neuspjeh… ”

Pa, eto ove godine 17 pobjeda iz 17 utakmica. I moram reći: …” Naši igrači su za to najzaslužniji”.. Uprava je “zatvorila” slavinu, iako je i do tada normalno tekla. I bila je u pravu… Stabilizovat će klub koji će u junu biti na “čistoj nuli” s čime se rijetko ko može pohvaliti! U Visokom postoje neki važniji sportski prioriteti i mi moramo to poštovati, kažu, neki. ! (?).. Igraju (mo) ovu sezonu praktično “džabe” i iako Prva liga nije na nekom nivou za pohvalit, nije lako, jer nikad’ u rukometnom Visokom nije bilo skromnije.

Uprava nam obezbjeđuje u granicama svojih mogućnosti, i to je na sreću, ali, samo ove godine (!) i dovoljno. Istina, prvenstvo će trajati do kraja maja, a Bosni treba u teoriji od 0 do 7 bodova iz preostalih 5 utakmica, od koje su 3 u Visokom i to sa posljednjeplasiranim… I na kraju, u ime svih bivših trenera i radnika: danas 11 Visočana igra u inostranstvu i još njih 6 u drugim bosnaskohrcegovačkim klubovima (opet brojka 17)…Pitamo se: zašto baš toliko!?

Da se ovo dešava u nekoj drugoj sredini, klub bi se ugasio… Ipak, i ovakvim uslovima Bosna “liče na nešto”, pogotovo ako se zna da tu nema ni jedan stranac…U posljednjih 10 godina 16 igrača je diplomiralo i magistriralo i samo se jedan (!) zaposlio u Visokom, i to svojim snagama…Klub ima perpspektivu uz vraćanje igrača, ali bojim se da će grad izgubiti i ovu “željezničku stanicu ” (i ona prava godinama jedva na nešto liči)…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE