Naslovnica ZDK Kultura 18. novembra ...

18. novembra likovna kolonija povodom Svjetskog dana djeteta

29
PODIJELI

Umjetnička grupa udruženja građana „Naš most“ Zenica, sa braćom Petrović, u subotu, 18. novembra organizuje likovnu koloniju u povodu Svjetskog dana djeteta. Kolonija će okupiti četrdeset slikara iz Zenice i okolnih gradova koji će u toku jednodnevnog događaja slikati zajedno s djecom, polaznicima likovne sekcije Doma mladih.

MARKETING

Kolonija će biti održana na trgu ispred Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u prostoru zimske bašte „Cabaret Cluba“, (s početkom u 9 sati). „Cabaret Club“ koji je suorganizator događaja, organizovaće izložbu slika naslikanih na koloniji i aukcijsku prodaju slika u okviru ovogodišnjeg „Cabaret Winter Festa“. Prihod od aukcije će pokriti troškove novog ciklusa umjetničkih radionica za djecu i odrasle pri udruženju „Naš most“.

Umjetnička grupa udruženja „Naš most“ u toku pet godina postojanja organizovala je deset izložbi u Zenici i Sarajevu, tri likovne kolonije i pedeset umjetničkih radionica za stare osobe i djecu s teškoćama u razvoju. U toku zadnje tri godine udruženje u martu mjesecu organizuje besplatne radionice slikanja različitim tehnikama i izrade suvenira u okviru programa „Art mart“, te je sa Cabaret clubom I braćom Petrović, u njihovoj organizaciji do sada uradilo 4 velike izložbe, pod nazivom “GALERIJA”, ukazujući na prijeko potrebnu Gradsku galeriju.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.