Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko 19.02.2005.: ...

19.02.2005.: Dan kada je Visoko izgubilo građanski identitet

1490
PODIJELI

Samo je izgovor bio “hašura” šiitski običaj koji je navodno uvrijedio logo Hajnekena na plakatu grupe Skroz koji je najavljivao koncert u Visokom i promociju njihovog novog albuma.

Primitivci, papci, seljoberi i vjerski fanatici na budžetu kod terorističkih sponzora uz svesrdnu pomoć tadašnje SDA vlasti na čelu sa Munibom Alibegovićem u stilu najodanijih komunističkih kadrova UDBA-e dekretom su zabranili koncert koji navodno vrijeđa osjećaje muslimana u Visokom, što svakako nije tačno i nema nikakve veze sa zdravim razumom, a pri tome i ne razmisljajući o osjećajima pravoslavaca i katolika u Visokom kojima su svakako na jednoj od sjednica OV Visoko na inicijativu današnjih članova nekakvog “Pokreta za Evropu” zabranili da javno čestitaju Božić i Uskrs po visočkim ulicama.

19. februar 2005.godine bio je simbolični početak kraja Visokog kakvog smo znali i pamtili iz prošlosti, premda ukoliko ozbiljno sagledamo sve okolnosti to je počelo još 1990.godine zahvaljujući balijskim pihtijarima rukovođenim samo ličnim interesom i kalkulacijama kako pokrasti sve što se do tada zvalo društvenim i državnim.

Koncert je kasnije održan iz inata, uz odgodu od sedam dana, u međuvremenu bili smo u svim vijestima, novinama, portalima i označeni kao mala primitivna selendra sa ekvivalentnim rukovodstvom. Niko osim Lejle Spaho i LDS-a tada nije reagovao i stao u zaštitu novinara koji su fizički napadani po ulicama Visokog a koji su stajali iza organizacije koncerta zajedno sa Gradskim kinom. Taj trend kabadahijskog ponašanja nastavljen je do danas, a zašto i ne bi kada policija nije riješila nijedan slučaj i samim tim dala legitimitet šatro mafiji da uzima pravdu u svoje ruke, finansirani od strane lokalnih moćnika.

Desili su se tada i protesti ono malo nezatucanih mladih Visočana koji su tada uvidjeli da su manjina preglasana kretenima svih boja i dezena kojima pjesme Skroza i Hladnog Piva ne znače ništa u njihovoj konačnoj ambiciji iz one Šabanove “S namerom dođoh u veliki grad” što im je stranka na vlasti i omogućila na velika vrata.

Uzeli smo tada par bodova, identificirali idiote, ali izgubili smo meč. Uzročno posljedična reakcija svega toga je kvalitet života u današnjem Visokom.

A nazadan način razmišljanja ovih danas na vlasti je isti kao i onih prije 12 godina u čijem Vijeću su sjedili. Samo što u pitanju nisu Skroz i Hladno Pivo nego “Novogodišnji malonogometni turnir Memorijal Midhat Ahić”.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.