Lokalne TemeNegativno Visoko19.02.2005.: Dan kada je Visoko izgubilo građanski identitet

19.02.2005.: Dan kada je Visoko izgubilo građanski identitet

Samo je izgovor bio “hašura” šiitski običaj koji je navodno uvrijedio logo Hajnekena na plakatu grupe Skroz koji je najavljivao koncert u Visokom i promociju njihovog novog albuma.

Primitivci, papci, seljoberi i vjerski fanatici na budžetu kod terorističkih sponzora uz svesrdnu pomoć tadašnje SDA vlasti na čelu sa Munibom Alibegovićem u stilu najodanijih komunističkih kadrova UDBA-e dekretom su zabranili koncert koji navodno vrijeđa osjećaje muslimana u Visokom, što svakako nije tačno i nema nikakve veze sa zdravim razumom, a pri tome i ne razmisljajući o osjećajima pravoslavaca i katolika u Visokom kojima su svakako na jednoj od sjednica OV Visoko na inicijativu današnjih članova nekakvog “Pokreta za Evropu” zabranili da javno čestitaju Božić i Uskrs po visočkim ulicama.

19. februar 2005.godine bio je simbolični početak kraja Visokog kakvog smo znali i pamtili iz prošlosti, premda ukoliko ozbiljno sagledamo sve okolnosti to je počelo još 1990.godine zahvaljujući balijskim pihtijarima rukovođenim samo ličnim interesom i kalkulacijama kako pokrasti sve što se do tada zvalo društvenim i državnim.

Koncert je kasnije održan iz inata, uz odgodu od sedam dana, u međuvremenu bili smo u svim vijestima, novinama, portalima i označeni kao mala primitivna selendra sa ekvivalentnim rukovodstvom. Niko osim Lejle Spaho i LDS-a tada nije reagovao i stao u zaštitu novinara koji su fizički napadani po ulicama Visokog a koji su stajali iza organizacije koncerta zajedno sa Gradskim kinom. Taj trend kabadahijskog ponašanja nastavljen je do danas, a zašto i ne bi kada policija nije riješila nijedan slučaj i samim tim dala legitimitet šatro mafiji da uzima pravdu u svoje ruke, finansirani od strane lokalnih moćnika.

Desili su se tada i protesti ono malo nezatucanih mladih Visočana koji su tada uvidjeli da su manjina preglasana kretenima svih boja i dezena kojima pjesme Skroza i Hladnog Piva ne znače ništa u njihovoj konačnoj ambiciji iz one Šabanove “S namerom dođoh u veliki grad” što im je stranka na vlasti i omogućila na velika vrata.

Uzeli smo tada par bodova, identificirali idiote, ali izgubili smo meč. Uzročno posljedična reakcija svega toga je kvalitet života u današnjem Visokom.

A nazadan način razmišljanja ovih danas na vlasti je isti kao i onih prije 12 godina u čijem Vijeću su sjedili. Samo što u pitanju nisu Skroz i Hladno Pivo nego “Novogodišnji malonogometni turnir Memorijal Midhat Ahić”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE