PreporukaLike20 godina / Edo Maajka, Divanhana, Sikter i Mario Batković uveličat će...

20 godina / Edo Maajka, Divanhana, Sikter i Mario Batković uveličat će švicarski jubilej

Švicarska proslavlja 20 godina plodonosne saradnje sa Bosnom i Hercegovinom.

Ovaj jubilej uveličat će zanimljivi događaj u kojima će sudjelovati poznati bh. muzičari i koji će prikazati uspješno partnerstvo između ove dvije zemlje:

Zajednički koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković,sarajevski bend Sikter i regionalna zvijezda Eda Maajka u srijedu, 01.06.2016.  održaz će se na platou Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine sa početkom u 20.00 sati.

Bit će ovo ujedno i prilika da Historijski muzej BiH predstavi svoj novi vizualni identitet,djelo grafičkog dizajnera Amera Mržljak

Zvanična ceremonija proslave održat će se u četvrtak, 02.06.2016. godine u Domu mladih Skenderija sa početkom u 13.00 sati.   Tada će se prikazati film o najznačajnijim uspjesima u proteklih 20 godina i predstaviti perspektive buduće strategije Švicarskog programa saradnje u BiH, organizirati panel diskusiju na temu „Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura“ sa gostima iz Švicarske i BiH, te predstaviti izložbu fotografija „20 godina – 20 lica i priča“ (detalji programa u prilogu)

Harmonikaški virtuoz Mario Batković i sevdah bend Divanhana u četvrtak, 02.06.2016. godine u Domu mladih Skenderija održat će humanitarni koncert s početkom u 20.30 sati.

Sredstva prikupljena na koncertu bit će donirana Udruženju Pomozi.ba. Rezervaciju koncertnih karata možete izvršiti na sar.vertretung@eda.admin.ch.

Mario_Batkovic.jpg - Edo Maajka, Divanhana, Sikter i Mario Batković uveličat će švicarski jubilej
 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE