ZDKPolitikaSkupština o radu Službe za zapošljavanje

Skupština o radu Službe za zapošljavanje

Skupština Zeničko dobojskog na današnjoj sjednici nije prihvatila Izvještaj o radu Službe za zapošljavanje za 2014. godinu.

Statistički podaci iz Izvještaja ne govore puno, pri čemu je potvrđeno da Služba i dalje evidentirana nezaposlene osobe umjesto da više učestvuje u posredovanju u zapošljavanju, cijeni Samir Lemeš, zastupnik DF-a.

U brojnim diskusijama zastupnika iznova je ukazano da neregularnosti i sumnjive aktivnosti koje je provodio menadžment, uključujući mobing kao i stranačko zapošljavanje.

Puno je materijala za nadležne institucije da se ispitaju navodi o nepravilnostima u radu u ovoj ustanovi, izjavio je Ivo Tadić iz HDZ-a, ukazavši da novom vršiocu dužnosti upravitelja treba dati podršku, te da bi efekti poduzetih mjera na sanaciji stanja mogli biti vidljivi do kraja godine, kada inače, nedavno smijenjeni direktor Ratko Orlandić odlazi u penziju.

– Cijenim da smo postavljanjem novih članova Upravnog i Nadzornog odbora,u čijoj je nadležnosti bila smjena direktora Službe, načinili značajan korak ka ozdravljenju narušenih međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi,kazao je resorni kantonalni ministar Nurđehan Šahinović.

Skupština je prihvatila Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti za prvo polugodište tekuće godine, a kasno popodne na razmatranju se našlo više Informacija, među kojima o aktuelnom stanju i ostvarivanju prava pripadnika branilačke populacije. Resorni ministar, Fahrudin Čolaković značajnim uspjehom smatra izmirenje naslijeđenih dugova iz protekle 3 godine u ukupnom iznosu od oko 4 miliona maraka.

Na dnevnom redu Skupštine bilo je i stanje privrede, odnosno stanje u oblasti pravosuđa za prošlu godinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE