Lokalne TemeFahrudin Radončić se fino odužio visočkim biračima: Od tri ministarska mjesta nijedno...

Fahrudin Radončić se fino odužio visočkim biračima: Od tri ministarska mjesta nijedno za Visoko!

Fahrudin Radončić je u Visokom na prošlim Općim izborima dobio 5.959 glasova što je bilo za 1.404 glasa više od Bakira Izetbegovića. Utemeljitelj SBB je pobijedio u Visokom po broju glasova za predsjedništvo BiH. I na prošlim izborima, onim iz 2010.godine Radončić je imao više glasova od Izetbegovića. Sadašnji saziv Skupštine ZDK ima ima dva poslanika SBB iz Visokog, ta stranka je ostvarila uz Zenicu najbolji rezultat u Visokom.

Od ponedjeljka će Vlada ZDK dobiti novu koaliciju i nova tri ministra iz redova SBB-a, a koji će zamijeniti ministre DF-a- Imena novih ministara u Vladi Zeničko-dobojskog kantona su Nikola Arsenić, ministar unutrašnjih poslova, Dragoslav Brenjo, ministar zdravstva i Fahrudin Brkić, ministar prostornog uređenja, prometa, komunikacija i zaštite okoline.

Niko od pobrojanih nije iz Visokog, ima tu Breze, Vareša, Zenice, ali ne i Visokog. Tako se Fahrudin Radončić zahvaljuje visočkim biračima na ukazanom povjerenju. Zaboravlja Fahrudin da su visočki birači postali disciplinovana i svjesna kategorija, a primjer tome je i Haris Silajdžić kojeg su nagradili 2006.godine, a već na narednim izborima sveli su ga na nivo predsjednika kućnog savjeta po broju glasova.

Ostaje da vidimo u ponedjeljak nakon vanredne sjednice Skupštine ZDK kada će biti imenovani novi ministri da vidimo šta će biti sa mjestom predsjedavajućeg Skupštine ZDK. Ako znamo da na to mjesto može doći samo neko ko je već poslanik i ako znamo da je i to mjesto pripadalo DF-u, utemeljitelju Avaza i SBB-a ostaje da se po pitanju Visokog izvadi na Kemalu Mušinbegoviću ili Meldini Ugarak. U protivnom će poniziti Visoko, a biračko Visoko mu to zasigurno neće ostati dužno već na narednim lokalnim izborima, s tim da je šteta već učinjena sa poniženjem jer od tri ministarska mjesta nijedno nije pripalo gradu koji mu dva puta daje više glasova nego nekadašnjem ljutom protivniku Bakiru Izetbegoviću.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE