NekategorisanoNeformalni sastanak igrača FK Zanatlija sa ciljem ponovnog pokretanja kluba

Neformalni sastanak igrača FK Zanatlija sa ciljem ponovnog pokretanja kluba

Već duže vrijeme Fudbalski klub Zanatlije, jedan od simbola grada Visokog, ne postoji. Iako je klub preuzet pompezno od strane sadašnjeg rukovodstva, očite su bile namjere da se klub stavi u drugi plan a prostorije i pomoćni teren, popularna Kantrida, u prvi plan. Cilj sadašnjeg rukovodstva je svima jasan, gašenje Zanatlija a zadržavanje infrastrukture kluba i svih beneficija koje iz toga proizilaze. Zbog svega navedenog, a posebno zbog činjenice da je klub koji je postojao i u najtežim vremenima i okolnostima, sada namjerno ugašen, nekoliko bivših igrača i članova uprave je odlučilo da preuzme stvari u svoje ruke i da FK Zanatlije ponovo aktiviraju.

Na neformalnom sastanku koji je održan prije nekoliko dana, odlučeno je da se hitno mora sazvati sastanak Skupštine kluba sa ciljem smjene aktuelne uprave i imenovanja nove, uz obavezno napuštanje prostorija i ostale infrastrukture koja pripada klubu. Naravno, zbog komplikovane situacije u aktuelnoj upravi i mogućeg sukoba interesa, za očekivati je da aktuelna Uprava neće smijeniti sama sebe tako lahko, ali grupa istinskih simpatizera i bivših igrača Zanatlije, koji žele ponovo aktivirati jedan od simbola grada, imaju metode i resurse da pravnim ili nekim drugim putem smijene aktuelnu Upravu koja je dovela klub do nestajanja. Ovaj neformalni sastanak je bio najava za formalni sastanak većeg broja ljudi, koji će se organizovati vrlo brzo, i tada će se objaviti imena ljudi koji bi trebali preuzeti upravu nad klubom i konačno zaokružiti jedan od najgorih perioda u historiji sporta našega grada.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE