SportNogometNaredne sezone Guardiola trener Manchester Cityja

Naredne sezone Guardiola trener Manchester Cityja

Pep Guardiola neće potpisati novi ugovor s Bayernom koji mu istječe na kraju sezone.

Naime, kako piše El Mundo Deportivo od naredne sezone Guardiola će postati trener Manchester Cityja.

Dogovor bivšeg trenera Barcelone i sadašnjeg sportskog direktora Txikija Begiristaina već je pao, a u prilog tezi bi da Pep mogao otići iz Bavarske ide i činjenica da je Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor Bayerna, rekao kako će se o Guardiolinoj budućnosti raspravljati nakon posljednje utakmice ove godine, gostovanju kod Hannovera 19. decembra.

– To je prirodan životni ciklus. Igrači dolaze i odlaze, a isto se događa s trenerima. Opušten sam. Kad bi Guardiola otišao, došao bi neki drugi izvanredan trener. Trebamo pričekati i vidjeti što će se događati. Nema problema – rekao je Rummenigge za Gazzettu dello Sport.

Manuel Pellegrini tako bi uskoro mogao postati bivši na Etihadu, a u Münchenu već razgovaraju o mogućim nasljednicima Pepa Guardiole. Prvi je kandidat Carlo Ancelotti.

Guardiola je u petak trebao održati konferenciju za novinare uoči subotnje prvenstvene utakmice u kojoj dočekuje Herthu, ali ju je otkazao u posljednji trenutak zbog “privatnih razloga”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE