Lokalne TemeSportZahvaljujući Visočaninu Reufu Aždahiću FK Čaja na velikom internacionalnom turniru u Holandiji

Zahvaljujući Visočaninu Reufu Aždahiću FK Čaja na velikom internacionalnom turniru u Holandiji

Facebook grupa “Lopte za Bosnu”, koju predvode Reuf Aždahić i Stanley Ter Wal počeo je kampanju za organizaciju dolaska mlađih selekcija sportskog kluba FK Čaja iz Visokog kako bi učestvovali na turniru Euro Sportring.

“Lopte za Bosnu” već godinama vodi kampanju za djecu u Bosni i Hercegovini. Ova grupa im daje mogućnost da se bave sportom.

Većina djece FK Čaja nikada nisu bili u inostranstvu, a kamoli igrali fudbal u zemlji Sneijdera, Robbena i Van Pesiea.

Na put od Visokog do Meppela od 1.700 kilometara kreće 45 mladig fudbalera, a autobus i troškove putovanja snosit će inicijatori dolaska Visočana u Holandiju. Već prvog dana akcije prikupljanja sponzora obezbjeđeno je sredstava da se pokrije pola troškova.

Trideseti po redu turnir na kojem će nastupiti igrači FK Čaja je posvećen godišnjoj borbi u Drenthe kupu. Na ovom kupu učestvuje više od 1500 igrača iz Holandije, Njemačke, Poljske, Danske i Francuske, a bit će smješteni u Meppela i Nijeveenu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE