BiHTuzla: Oduzeta roba u vrijednosti većoj od 40.000 KM

Tuzla: Oduzeta roba u vrijednosti većoj od 40.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ Regionalnog centra Tuzla su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli raznu robu ukupne vrijednosti veće od 40.000 KM, saopšteno je danas iz ove uprave.

Službenici UIO su kod obveznika na području Bijeljine utvrdili višak robe stranog porijekla i privremeno oduzeli 658 komada trenerki, prsluka i jakni robnih marki “adidas” i “nike”, vrijednosti 28.610 KM.

Protiv počinioca izrečena je novčana kazna od 2.000 KM i pokrenut je prekršajni postupak pred Opštinskim sudom u Tuzli.

Službenici UIO, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH, privremeno su oduzeli i konditorske proizvode u vrijednosti od 2.500 KM.

Službenici UIO, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, kantonalnog MUP-a Tuzla i Policijske uprave Kalesija, zbog sumnje da su nedozvoljeno prometovani akcizni proizvodi, izvršili su provjeru prometa duhanskih proizvoda na tržnici “Virdžinija” u Memićima. Tom prilikom je od pet fizičkih lica privremeno oduzeto 83,5 kilograma sitno rezanog duhana i 81 paklica cigareta procijenjene tržišne vrijednosti 10.000 KM.

Protiv počinilaca nadležnom sudu bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE