ZDKPolitikaNastavlja se pomoć Vlade ZDK u stambenom zbrinjavanju boračke populacije

Nastavlja se pomoć Vlade ZDK u stambenom zbrinjavanju boračke populacije

Na 37. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, održanoj 18.12.2015. godine doneseni su zaključci o odobravanju pomoći u rješavanju stambenog pitanja branilaca i članova njihovih porodica u iznosu od 273,500,00 KM. Raspodjela sredstava po načinu rješavanja stambenog pitanja je slijedeća:

  • izgradnja stambenog objekta  945,79 KM
  • kupovina stambenog objekta ili stana  000,00 KM
  • sufinansiranje legalizacije stambenog objekta   554,21 KM

Vlada Kantona će do kraja tekuće godine završi sa procedurom donošenja zaključaka o odobravanju ove vrste pomoći za preostale aplikante koji su aplicirali na Oglas za stambeno zbrinjavanje u 2015.godini. Svi pozitivni predmeti koji se nisu mogli završiti zbog utroška sredstava bit će prioritetno završeni po usvajanju Budžeta za 2016.godinu.

Ministarstvo za boračka pitanja


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE