ZanimljivostiVIDEO: Otkriven trik lebdenja u vazduhu

VIDEO: Otkriven trik lebdenja u vazduhu

Levitirati može svako, samo treba znati kako! Ulični zabavljač, koji satima zna “lebdjeti” iznad zemlje držeći samo štap u ruci, otkrio je ovaj, vjerovatno, vijekovima star trik.

Riječ je o metalnoj konstrukciji dovoljno čvrstoj da se na nju sjedne, a nalazi se sakrivena ispod odjeće. Oku običnog prolaznika čini se kako čovjek zaista ima nadprirodne moći pa može levitirati. Ulične izvođače ovog starog trika snimili su kamerom i otkrili na koji način postižu iluziju.

Levitacija nije nadprirodna moć, već pomno pripremljena iluzija koja zavara ljudsko oko. To je u svojim istraživanjima otkrio i jedan Indijac kada je promatrao levitacije pojedinih jogija.

Ovaj je trik dobro poznat svim mađioničarima i jedan je od najstarijih u toj vještini.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE