ZanimljivostiVIDEO: Pogledajte kako Amerikanac objašnjava BiH

VIDEO: Pogledajte kako Amerikanac objašnjava BiH

Vlasnik profila Geography Now u svom jedinstvenom načinu objašnjavanja zemalja širom svijeta dotakao se Bosne i Hercegovine.

On je u svom jedanaestominutnom videu pokušao objasniti historiju, geografiju pa čak i zastavu BiH. Naime, on vrlo detaljno objašnjava šta označavaju boje i zvjezdice na zastavi, te da boje predstavljaju mir.

Duhoviti Amerikanac je također pokušao da objasni kako se pravilno izgovaraju pojedine riječi.

On se zapitao kako Srbi, Hrvati, Bosanci i Crnogorci imaju različite nazive za jezik koji govore, kada se radi o istom jeziku i to je pokušao da ilustruje na primjeru engleskog sa različitim dijalektom.

On Bosnu i Hercegovinu naziva i balkanskom Belgijom, a u videu saznajte i zašto.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE