Lokalne TemePolitikaKemal Mušinbegović (SBB): Ne trebaju meni Meldina Ugarak, Amra Babić niti premijer...

Kemal Mušinbegović (SBB): Ne trebaju meni Meldina Ugarak, Amra Babić niti premijer Galijašević sugerisati kako da glasam za svoga komšiju

Završena je sjednica Skupštine ZDK na kojoj je u prvoj tačci Dnevnog reda gdje se glasalo za rebalans budžeta ZDK, a ujedno i za Amandman koji je rješavao pitanje 33 zaposlenika Veleprometa-maloprodaja d.o.o Visoko. Bila je to burna sjednica koja je na trenutak i prekinuta, usvojen je rebalans budžeta, Vlada će uplatiti 240.000KM da bi se uvezao staž za 33 radnika RK “Vema”. Svoj stav po ovom pitanju imali su i visočki poslanici u Skupštini ZDK, a posebno interesantno izlaganje za govornicom imao je i Kemal Mušinbegović (SBB). Njegovo izlaganje prenosimo u cjeelosti:

– Sramotno je da se kupe politički poeni na radnicima Veleprometa koji godinama čekaju na uvezivanje radnog staža i odlaska u zasluženu penziju. Ne trebaju meni Meldina Ugarak, Amra Babić niti premijer Galijašević sugerisati kako da glasam za svoga komšiju kome treba uvezati radni staž, a koji je 15 godina na rubu egzistencije i nema šta da jede. Moja je moralna i ljudska obaveza da podržim ove radnike, a i sve druge koji su u ovakvoj ili sličnoj situaciji. Sramotno je i to da mi zastupnici u Skupštini, potrošimo na kafe i sokove ovaj iznos koji njima treba za uvezivanje staža. Molim vas nemojte izlaziti za ovu govornicu i prepirati se ko je šta radio prije 2 ili prije 5 godina i zašto su ovi radnici Veleprometa tek sada došli na dnevni red. Uozbiljite se kolege zastupnici jer može se desiti ponovni prekid sjednice zbog naše bahatosti i neodgovornosti i na kraju da ispaštaju ovi radnici. Ja lično podržavam napore svih onih koji su pomogli da se ovo pitanje već jednom riješi i kamo sreće da se počnu rješavati i pitanja radnika Krivaje, KTK, Vitex-a i svih drugih.

A kada je u pitanju ovaj gaf moje koleginice Ugarak, ona zna najbolje šta joj je bio cilj. Ja pretpostavljam da nije mislila nista loše iako je izazvala veliko negodovanje gotovo svih u Skupštini, a posebno negodovanje visočkih zastupnika od kojih bi u skorije vrijeme trebala imati najveću podršku ukoliko ima ambicije da zaposjedne na mjesto predsjedavajuće Skupštine ZDK.”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE