Pobjednik Zlatnog globusa i nominirani za 12 Oscara “Povratnik” u Multiplexu Ekran Zenica

586

Nova filmska sedmica od 21. Januara donosi dobitnika 3 Zlatna globusa  i film nominiran za Oscara u 12 kategorija „POVRATNIK“; te  animirani film o najjačem medi na svijetu „BAMZI I GRAD LOPOVA“

POVRATNIK ( The Revenant)

Inspiriran istinitim događajima, Povratnik je uzbudljivo filmsko remek djelo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć sna­ge ljudskoga duha.  U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legen­darnog istraživača Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) brutalno je napao me­dvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (Tom Har­dy) su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom vo­ljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemeni­ma, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.

Termini projekcija svaki dan od:   17:30 i 20:15 sati.

Trailer filma na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=94fMmnWH4oY

BAMZI I GRAD LOPOVA ( Bamse And The City Of Thieves )
Sinhronizovano. Bamzi, Mali Hop i Šelman se upuštaju u akciju spašavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i spriječio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medvjeda na svijetu. Stoga, Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova. ,,Bamzi i Grad lopova” je švedski animirani film o najjačem medi na svijetu – Bamziju,  stvoren od strane Rune Andersona.  Na televiziji se pojavio još 1966. godine i od tada je stekao svjetsku popularnost.

Termini projekcija svaki dan od: 15:00 sati

Subotom i nedjeljom od: 11:00, 13:00 i 15:00 sati.

Trailer filma na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=afo_N20zeUU