PreporukaTemeUbica ruskog pilota: Nemam grižnju savjesti zbog ubistva čovjeka koji je svakodnevno...

Ubica ruskog pilota: Nemam grižnju savjesti zbog ubistva čovjeka koji je svakodnevno bombardovao turkmenske civile!

Turčin kojeg traži  Rusija zbog ubistva jednog od dva pilota ruskog aviona oborenog od strane Turske u blizini tursko-sirijske granice krajem 2015. Godine, pojavio se na pogrebnoj ceremoniji u Istanbulu, rekavši da će se vratiti u Siriju.

“Ja sam tu i tamo. Idem i dođem ponovo ovamo. I sad, došao sam zbog sprovoda, i vraćam se opet “, rekao je Alparslan Çelik, sin bivšeg okružnog gradonačelnika izabranog iz nacionalističke stranke (MHP), u razgovoru s novinarima 27. januara za vrijeme pogrebne ceremonije Ibrahimu Küçüku, čelniku istanbulskog MHP-a, koji je ubijen tokom zračnih udara na jedno turkmensko selo u Siriji.

Çelik je dao izjave koje impliciraju da će se vratiti na sirijsko ratište i navodno boriti se protiv DAIŠ-a.

“Mučenik [Küçük] je bio naš prijatelj. On je bio s nama u Bayırbucaku i Turkmen planini. Bili smo zajedno “, rekao je Çelik.

Ruski mediji su izvijestili da su vojnici u potrazi za Celikom jer žele osvetiti Peshkova nakon što je SAA 24. januara ponovno zauzela grad Al-Rabiu potpomognuta ruskim zračnim napadima.

Nakon obaranja ruskog aviona, Çelik je branio ubijanje Peshkova u videu, rekavši da je pilot bombardovao Turkmene.

“Taj nas je pilot bombardovao pet minuta [prije nego što ga je oborio turski avion] i naša braća su ubijena ili ranjena njegovim bombama. Nema mjesta u mojoj savjesti za osobu koja je svakodnevno bombardovala turkmenske civile “, rekao Çelik.

“Osveta je najviše prirodno pravo. Život je u odmazdi “, dodao je.

Do zuba naoružani Çelik. i ostali teroristi pod civilima vjerovatno misle na sebe i svoje saborce.

Evo nekoliko fotografija turkmenskih ‘civila’ koji rade na rastakanju i uništenju jedne međunarodno priznate države boreći se protiv legalne sirijske vojske uz saradnju sa brojnim terorističkim skupinama koje operiraju na istom području.

Ruski veleposlanik u Turskoj, Andrey Karlov, tvrdi da je osoba koja je ubila Olega Peshkova upravo Çelik, turski državljanin, i u svjetlu tih saznanja Moskva je predala turskim vlastima nalog za hapšenje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE