PreporukaTemePreminuo legendarni "glas" Bugs Bunnyja i drugih crtića: Glumac Joe Alaskey umro...

Preminuo legendarni “glas” Bugs Bunnyja i drugih crtića: Glumac Joe Alaskey umro u 63. godini

Američki glumac i komičar, Joe Alaskey, poznat kao ‘glas’ iza mnogih poznatih likova iz crtića, poput Duška Dugouška, Patak Dačo, Tweety i mnogih drugih preminuo je u 63. godini života, javlja TMZ .

Alaskey je godinama bio originalni glas “Looney Tunes”-a, a 2004. godine osvojio je i Emi nagradu za ulogu Duška Dugouškau u TV serijalu “Duck Dodgers”

Iako je radije davao glas, u nekoliko navrata se pojavio i na malim ekranima, ali uvijek u malim ulogama. Ostao je upamćen kao izuzetno duhovit čovjek koji nije volio da bude u centru pažnje.

Glumac je naslijedio Mela Blanca u Warner Brothersima te posudio glas mnogim poznatim likovima iz crtića između 1990. i 1995. godine – Bugs Bunnyju, Daffy Ducku, Tweetyju, mačku Sylvesteru, Marvinu Marsovcu i drugima.

Alaskeyjeva porodica potvrdila je vijest u srijedu navečer, u njegovom rodnom New Yorku.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE