SportOstali sportoviHajder oborio državni rekord na 200 metara prsno

Hajder oborio državni rekord na 200 metara prsno

Najbolji bh. plivač Ensar Hajder učestvovao je proteklog vikenda na takmičenju u Essenu na kojem je uspio oboriti državni rekord na 200 metara prsnim stilom na kratkom bazenu. Hajder je oborio svoj rekord koji je postavio 2012. godine na svjetskom prvenstvu u Istanbulu u vremenu od 2:17.15, a sada je taj rekord u vremenu od 2:16.39. “Vrijeme sam plivao iz punog treninga, bez posebne pripreme tako da sam zadovoljan rezultatom. Forma je iz dana u dan sve bolja, tako da očekujem da ću u maju ove godine na otvorenom njemačkom državnom prvenstvu, te na evropskom prvenstvu ostvariti dobre rezultate”, rekao je Hajder. Također, Hajder je dobio stipendiju od Univerziteta Duisburg-Essen. Ova stipendija finansirana je od strane ovog fakulteda, grada Essena i Njemačke.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE