BiHRegijaŽena koja je promijenila sudbinu dječaka ostavljenog da umre

Žena koja je promijenila sudbinu dječaka ostavljenog da umre

Šta se to sve krije u drugim zemljama i kakvu sudbinu imaju drugi ljudi i druga djeca, te koliko ustvari nismo upućeni u sva dešavanja u svijetu, najbolje pokazuje jedna okvakva priča.

Žena koja je svoje posljednje tri godine svog života posvetila humanitarnom radu u Africi doživljela je mnogo toga što je njen život zaista uspjelo da promijeni, te je ona rekla da fotografije pokazuju zašto se ona godinama bori i zašto je prodala sve što je imala.

Naime, nigerijsko pleme malog dečaka je otjeralo iz zajednice, smatrajući ga vješcem. Odbacili su ga i ostavili da umre, samog, bez hrane, vode i odeće. Takva zlurada sudbina bi ga i dočekala, da se nije pojavila humanitarna radnica Anja iz Danske, koja je svoj rad posvetila gladnoj deci Afrike.

“Mnogo toga sam videla u Nigeriji u poslednje tri godine. Na hiljade dece je optuženo da su veštice. Mnogi su videli mučenje dece, ali i mrtvu i uplašenu decu. Ove fotografije pokazuju zašto se ja godinama borim i zašto sam prodala sve što sam imala, kao i zašto odlazim u neistražene teritorije”, napisala je ona na svom Facebook profilu i priložila ove jezive fotografije.

Dječaku su dali ime Houp što simbolizuje nadu, a da se ona obestinjuje najbolje ilustruje djetetova fotografija na kojoj se vidi da je ono dobilo sasvim novi život nasmejano, zaliječeno i spremno za igru.

“Houp je jak, mali dečak. Videti ga da sedi i da se igra sa mojim detetom, bez sumnje je najsjajnije iskustvo u mom životu. To je ono što ga čini lepim i dragocenim”, zaključila je ova Dankinja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE