Lokalne TemeU interesu istinitog informisanja: Reagovanje - "Otvoreno pismo načelnici općine Visoko", ne...

U interesu istinitog informisanja: Reagovanje – “Otvoreno pismo načelnici općine Visoko”, ne odgovara istini u potpunosti što je potvrdila i Suada Mlačo

Nijedan novinar zakonski ne mora reći svoje izvore informacija ako ne želi. Prema Članu 13. – Povjerljivost izvora informacija, novinari imaju obavezu da štite identitet onih koji daju informaciju u povjerenju, bez obzira na to da li su ili ne te ličnosti izričito zahtijevale povjerljivost.

S tim u vezi, a u interesu poštenog, korektnog i istinitog informisanja javnosti smo dužni, bez obzira što posjedujemo originalni email, IP adresu i ime pošiljaoca, reagovanja koje smo dobili i koje smo objavili pod naslovom “Otvoreno pismo načelnici općine Visoko” objaviti da smo nakon provjere iznesenih stavova i nakon razgovora sa bivšom direktoricom Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko Suadom Mlačo doznali da izrečeni stavovi ne odgovaraju u potpunosti istini i da direktorica Mlačo nikada nije putovala u vrijeme Konkursa niti je koristila godišnji odmor, te stoga upućujemo javno izvinjenje Dinki Omanović i jasno poručujemo svima ostalim koji u izbornoj godini misle koristiti Visoko.co.ba kao poligon za svoja stranačka prepucavanja i lične interese kao što su to naučili putem nekih drugih medija da to neće biti moguće.

Također ovim putem pozivamo i gospođicu Dinku Omanović da uputi svoju verziju priče koju ćemo svakako objaviti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE