ZDKPolitikaOdluka o pokretanju postupka izrade Kantonalnog ekološkog akcionog plana ZDK

Odluka o pokretanju postupka izrade Kantonalnog ekološkog akcionog plana ZDK

Programom rada Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona za 2016.godinu planirana je izrada Kantonalnog ekološkog akcionog plana zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona.

S tim u vezi, Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela Odluku o pokretanju postupka izrade Kantonalnog ekološkog akcionog plana Zeničko-dobojskog kantona za period 2017. – 2025. godina.

Akcioni plan za zaštitu okoliša predstavlja razvojno planski dokument, koji na osnovu procjene stanja okoliša, utvrđenih okolišnih problema i prioriteta te definiranih strategija/ akcija doprinosi unaprjeđenju stanja okoliša na području Zeničko-dobojskog kantona.

Nosilac pripreme KEAP-a za period 2017. – 2025. godina je Zeničko-dobojski kanton, putem Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, a nosilac izrade je Univerzitet u Zenici, Metalurški institut „Kemal Kapetanović“.

Rok izrade Plana je decembar 2016.godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE