Lokalne TemeSport63. godine rađanja visočkog rukometa: Visočki rukometaši slavili u obje utakmice

63. godine rađanja visočkog rukometa: Visočki rukometaši slavili u obje utakmice

U dvorani Franjevačke klasične gimnazije odigrane su dvije utakmice povodom 63. godine rađanja visočkog rukometa, čiji počeci sežu upravo iz ustanove gdje su se utakmice i odigrale. Da simbolika bude još veća i značajnija Rukometni klub Bosna Veterani odigrao je utakmicu protiv RK Metkovića 1963 Veterana podsjetivši visočku publiku na evropkse utakmice koje su Visočani igrali krajem prošlog stoljeća.

Ovom prilikom visočki rukometaši odali su priznanje onima koji su još davne 1954. godine osnovali prvu rukometnu selekciju u gradu, kao i svim onim koji su kroz RK Bosnu dali ogroman doprinos u razvoju prije svega rukometa, a zatim i sporta uopće.

Važno je spomenuti i krajnji rezultat ovog susreta, gdje su veterani na terenu ponovno briljirali – 25:23.

Dva sata ranije odigrana je i prijateljska, ali i pripremna utakmica za nastavak sezone između RK Bosne Centrotrans i RK Jajca, a i tu je slavio naš tim rezultatom 35:22.

RK Bosnu Centrotrans je do pobjede predvodio Buljina Haris sa 10 pogodaka, zatim Gogić Tarik sa šest, pet pogodaka dao je Limo Haris, Spahić Amar četiri, Omanović Emir tri, Imamagić Nedžad dva, te su Čabaravdić Kerim, Babić Harun, Alihodžić Emin, Jamaković Emrah i Veledar Emin imali po jedan pogodak.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE