ZDKKultura8 dječiji međunarodni festival folklora „ Folk Interefest Zenica 2015 „

8 dječiji međunarodni festival folklora „ Folk Interefest Zenica 2015 „

Ansambl Bosniafolk iz Zenice ove godine organizira osmi po redu međunarodni dječiji festival folklora „ Folk Interfest 2015“ godine. Proteklih sedam godina bila nam je čast ugostiti skoro 50 kulturno-umjetničkih društava kako iz BiH tako i iz inostranstva. Ovo je prilika da pokažemo stvaralaštvo folklora, ali i istrajnost u očuvanju tradicija kako u BiH tako i iz inozemstva, naročito kod najmlađih.

Ove godine učesšće su potvrdili:
KUD „Šerićki mornari“Šerići, Živinice

KUD „Zmaj od Bosne“ Gradačac,

KUD „Stari Hrast 2000“ Novi Travnik

BKUD „Svedah“ Zagreb, Hrvatska

KUD „Ekrem Mujkić“ Ilidža, Sarajevo

I domaćin Ansambl „Bosniafolka“ Zenica

Stoga, čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na 8. Međunarodni dječiji festival folklora koji će se održati u subotu, 14.11.2014. godine u 18.00 sati u amfiteatru Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici, a defile svih učesnika u narodnim nošnjama planiran je u 17.30 ispred Osnovne škole „Musa Ćazium Ćatić“ do Katoličkog školskog centra „Sveti pavao“ Zenica.

Nadamo da ćete svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE