SportBorilački sportoviAdem Fetahović zaustavljen u 2. kolu Evropskog prvenstva u Harkovu

Adem Fetahović zaustavljen u 2. kolu Evropskog prvenstva u Harkovu

U meču 2. kola velter kategorije (do 69 kg) Fetahović je na poene poražen od domaćeg borca Jevgenija Barabnova jednoglasnom odlukom sudaca – 5:0.

Mladi član Boskerskog kluba Ilidža, nakon što je na startu eliminirao Muhammada Abdilrasoona iz Finske, u drugom nastupu pružio je dostajan otpor nešto iskusnijem Ukrajincu. Naš borac je u većem dijelu meča imao problema s krvaranjam iz nosa, zbog čega je meč u dva navrata prekidan.

Ostala dva bh. predstavnika, Džemal Bošnjak i Sandro Poletan, završili su nastupe u 1. kolu.

Bošnjak je na startu prvenstva u poluteškoj kategoriji (do 81 kg) poražen od Engleza Thomasa Harta, dok je Poletana u prvom kolu srednje kategorije (do 75 kg) pobijedio Holanđanin Max Van der Pas.

Na Evropskom prvenstvu učestvuju 234 takmičara iz 39 zemalja.

Visoko.co.ba/Fena.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE