Lokalne TemeSportAdnan Džafić: Ovo je moj novi početak, u Zlinu mi je odlično...

Adnan Džafić: Ovo je moj novi početak, u Zlinu mi je odlično uskoro igramo protiv Fulhama

Nakon kratkog boravka sa porodicom u Visokom i odmora, Adnan Džafić je na novom početku i u novom klubu koji je za njega i najznačajniji u dosadašnjoj karijeri. Naredne tri godine kao članu Zlina, ekipe koja se takmiči u elitnom rangu takmičenja Džafiću predstoji novo dokazivanje, posebno zbog toga jer njegov novi klub ove sezone igra grupnu fazu Europa Lige.

– Odlično sam sa uklopio, sutra je i prva zvanična utakmica, igramo Super kup sa Slovanom iz Bratislave. To je tradicionalno utakmica koju igraju osvajači Českog i Slovačkog kupa. Nakon toga idemo na pripreme u Poznan u Poljsku, tamo ćemo između ostalih odigrati i utakmicu sa Fulhamom. Ovdje u Zlinu se još uvijek aklimatiziram na sredinu, u potrazi sam za stanom kako bi i supruga preselila a za to vrijeme živim u hotelu u centru grada. Ovo je veliki izazov za mene, super sam primljen i u svlačionici što mi je jako bitno i u čemu mi pomaže nekoliko igrača sa kojima sam igrao ranije. Uz sve to kuriozitet je i što sam opet u žutom dresu što je nekako simbolično i što podsjeća na moju NK Bosna odakle je sve i krenulo, jer zvanična boja dresova mog novog kluba je žuta – rekao je za Visoko.co.ba Adnan Adi Džafić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE