SportDržavni TimAEK želi dovesti Vedada Ibiševića

AEK želi dovesti Vedada Ibiševića

Grčki AEK želi dovesti pojačanje u napadu, a prioritet je bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Povreda alžirskog reprezentativca i napadača AEK-a Rafika Djebboura je primorala sportskog direktora grčkog kluba Branka Milovanovića da potraži adekvatnu zamjenu, a kao idealno rješenje se nametnuo bh. reprezentativac i još uvijek aktuelni član bundesligaša Stuttgarta Vedad Ibišević.

Milovanović je zainteresovan za nekoliko igrača, ali bi bio najzadovoljniji kada bi uspio realizirati transfer Ibiševića, koji se dokazivao u njemačkoj Bundesligi. Za Hoffenheim je odigrao 143 utakmice i postigao 48 golova, a za Stuttgart je nastupio u 86 utakmica te upisao 33 pogotka. Također, u najdražem dresu, dresu reprezentacije BiH, popularni Vedo je odigrao 64 utakmice u kojima je postigao 24 gola.

Ibišević ima važeći ugovor sa Stuttgartom do 30. juna 2017. godine, a ako ne uspije otkupiti igrača, AEK bi se zadovoljio i posudbom.

Ibišević ima 31 godinu, a njegova tržišna vrijednost se procjenjuje na 2 miliona eura.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE