BiHPolitikaAgendu sahranila politika koja je građane RS dovela do prosjačkog štapa

Agendu sahranila politika koja je građane RS dovela do prosjačkog štapa

Smatra da nije tačno da je danas u parlamentu BiH, nerazmatranjem po hitnom postupku tog zakona, “sahranjena“ Reformska agenda, ali da se moraju i poštovati zakoni koji govore o ulaganjima u poljoprivredu RS-a.

Pozvao je ministra finansija RS-a Zorana Tegeltiju da odgovori ko je “sahranio ekonomiju RS“ te doveo taj bh. entitet da mora da traži spas u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

-‘Sahranila’ ju je jedna neodgovorna politika, koja je građane RS-a dovela do prosjačkog štapa – kazao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je vlast u RS-u “postala zavisna od kredita”.

Tvrdi da odgovorna politika nije kredit od MMF-a, a oni koji su ulazili u te aranžmane treba da znaju odgovor kako će ih i da “zatvore”, jer SDS za to nema odgovornost.

Lider SDS-a je naveo i da u RS-u niko nije odgovarao za propast triju banaka, što je neprihvatljivo.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE