BiHPolitikaAhmetović: Izetbegović provodi Lagumdžizaciju SDA

Ahmetović: Izetbegović provodi Lagumdžizaciju SDA

Ahmetović kaže da su to za sada četvorica poslanika javnost će to doznati da li će ih biti još da je najbolje je da to kažu oni sami jer oni će o tome odlučiti, te da on samo govori o atmosferi koja vlada u klubu SDA.

Na pitanje kako će dalje politički djelovati Ahmetović kaže da sve ono što bude interes građana ove zemlje i države BiH imat će podršku novog kluba poslanika.

“Siguran sam da nećemo slušati lidere i lidera i ono što oni budu predlagali u Parlament BiH. Pokušat ćemo kroz naše djelovanje parlamentu vratiti dostojanstvo, vratiti mu njegov kapacitet i ustavnu nadležnost”, kazao je Ahmetović.

Komentarišući podjelu kartona od strane Predsjedništva SDA u kontekstu sankcija zbog neglasanja u vezi Zakona o akcizama Ahmetović ističe da ne prihvata takvu vrstu komunikacije i da će oni sigurno uložiti amandmane na zakon koji će sigurno biti kvalitetni i zaštititi će poljoprivrednike.

“Ne znam da li će takvi amandmani imati podršku u Parlamentu BiH a naspram amandmana koji ćemo uložiti mi ćemo se odrediti o Zakonu o akcizama. Što se tiče žutih kartona, ja ne prihvatam takvu vrstu komunikacije sa najvećeg nivoa iz SDA, sa nivoa predsjednika Izetbegovića jer je to neprimjeren način komuniciranja sa bivšim podpredsjednicima, sa članovima Parlamenta BiH, i to više govori o njemu i načinu na koji vodi stranku te o odnosima prema ljudima. Mi nismo i nećemo biti poltroni Bakira Izetbegovića, ne prihvatamo takvu vrstu ucjena, pa rekao bih i prijetnji koje je izrekao na press konferenciji” kazao je Ahmetović.

Ahmetović dodaje da je Izetbegović svojim izjavama zalupio vrata razgovorima sa ozbiljnim ljudima ne samo unutar SDA nego i izvan SDA.

On se osvrnuo na u javnosti pominjani politički projekat Senada Šepića te istakao da građani žele novu politiku jer na politici sukobljavanja opstaju samo lideri da bi zaštitili sebe i svoje lične interese i interese poltrona koji im podilaze.

“Mi želimo politku za sve građane ove zemlje. Da li je to novi politički projekat ili je nešto drugo, u narednih mjesec dana će biti obavještena javnost u BiH. Ukoliko SDA, a ima šansu da se promjeni, može otvoriti tu vrstu politike a do Izetbegovića je hoće li ili neće to uraditi. Vidjet ćemo na kraju čije će odluke biti bolje”, kazao je Ahmetović.

Ahmetović je demantirao glasnine o njegovom prelasku u neke druge političke stranke, dodavši da nema ambicije niti želje te vrste.

Dodao je da kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva mora biti čovjek koji će povezivati građane i narode u BiH i koji će imati dobru saradnju sa susjedima.

“Vjerujem da takvih ljudi ima i da će takva politika dobiti svoje mjesto u samom vrhu države”, rekao je Ahmetović.

On se osvrnuo i na staganaciju pojedinih političara nakon što su napustili svoje matične partije.

“Ukazivao sam na ono što radi Bakir Izetbegović, da u potpunosti provodi Lagumdžizaciju SDA. Šta će rezultat takve politike biti, to ćemo vidjeti 2018.godine, a pozivanje na bošnjačko jedinstvo je potpuno pogrešna teza jer ona unaprijedi i hrvatsko i srpsko jedinstvo iz kojeg proizilaze nacionalizmi koji nisu dobri za BiH. Moramo graditi pripadnost državi i afirmisati takve politike. Projekti koji budu afirmisali pripadnost državi BiH neće nikad umrijeti a oni projekti koji budu se osnivaju iz inata takvi projekti nemaju budućnost. Priča Bakira Izetbegovića da su mnogi pokušali pa nisu uspjeli je priča koja nema utemeljenja jer mnogi su pokušali za vrijeme Alije Izetbegovića. Bakir nije Alija. Kada je Alija Izetbegović vodio SDA i Bošnjake niko nije imaš šansu jer je on bio veličina, a to Bakir nije i svi oni koji se ograde od njegove politike siguran sam da će imati uspjeh”, zaključio je Ahmetović.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE