ZDKAkcija u Kaknju: Pristižu stari bicikli od naših sugrađana – U toku...

Akcija u Kaknju: Pristižu stari bicikli od naših sugrađana – U toku pripreme za muzejsku izložbu! Vršimo i otkup!

Nakon što smo objavili javni poziv za prikupljanje starih bicikala, dokumenata, dijelova, audio i video zapisa koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH moramo se pohvaliti pozitivnim odzivom naših sugrađana. Zahvaljujući njihovoj pomoći bit ćemo u prilici da obogatimo izložbu fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH.

Ukoliko posjedujete stari bicikl možete učestvovati u ovoj muzejskoj izložbi tako što ćete nam  iznajmiti ili donirati vaš retro bike koji će biti dio izložbe tokom “Kakanjskih dana 2017” ali i naredni put kada pomenuta izložba bude organizovana u Kaknju ili u drugom gradu za kojom se pokaže interes.

Dakle, postoje dvije varijante i to da nakon izložbe posuđeni bicikl bude vraćen vlasniku te da svaki naredni put kada bude upriličena izložba vlasnik dobije ponudu da ponovo bude dio te izložbe u našem gradu ili drugom gradu gdje bude upriličena izložba.

Također, želimo da vas obavijestimo da vršimo otkup retro bicikala, dijelova kao i svih pomenutih materijala. Nakon što izvršimo selekciju najstarijih i najzanimljivijih dostavljenih materijala, stručni tim će izvršiti muzejsku procjenu eksponata.

Ono što je bitno istaknuti jeste da ćemo sve stare bicikle ili dijelove restaurirati. Za sve detaljnije informacije molimo vas da pozovete na broj telefona 032/771-920 ili nas kontaktirate putem e-maila juksckakanj@ksckakanj.ba!

Javni poziv je otvoren do 21.07.2017. godine!

Ovom prilikom zahvaljujemo se našim sugrađanima na pomoći i ukazanom povjerenju. Vlasnici izloženih retro  bicikala za vrijeme muzejske izložbe imat će priliku osvojiti i nagrade.

Na fotografijama pogledajte bicikle koji su pristigli u Muzej Kaknja a koji su stari oko 30 godina.

Ksckakanj.ba/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE