BiHPrivredaAktivnost Udruženja kuhara BiH i kompanija Klas, Vispak i Sprind: Uspješno završena...

Aktivnost Udruženja kuhara BiH i kompanija Klas, Vispak i Sprind: Uspješno završena Škola kuhanja za mlade domaćice

Prehrambene industrije Klas, Vispak i Sprind, u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH, uspješno su realizirale prvi krug Škole kuhanja za mlade domaćice u Sarajevu. Aida Mujezinović, Alma Mujezinović, Nađa Sinanović, Šejla Ajanović, Jasmina Maličević, Dina Bijedić i Amina Hodžić tri sedmice, uz pomoć profesionalnih kuhara, pripremale su topla i hladna predjela, glavna jela i deserte.

„Družili smo se i kuhali dva puta sedmično, u veseloj atmosferi u prostoru My FACE na Vilsonovom šetalištu. Polaznice su pažljivo pratile upute profesionalnih kuhara o pripremi hrane, te dekoraciji kao vrlo važnom detalju prezentacije gotovih jela. Koristili smo sve vrste Klas brašna, začin Tajna, juhe Vispak, krem namaz Stampi, praškasti program Laganini, jufke Sprind, šećer Imperijal, vodu Oaza….

Pripremali smo muffine raznih oblika, paštete od ribe, teletine, piletine, zatim glavna jela od svih vrsta mesa, kao i desert panna cotta. Pripremljenu hranu smo, također, servirali i konzumirali, uz podršku Brew puba“, rekla je Sajira Ajanović, koordinator projekta.Cilj ovog zanimljivog projekta bio je približiti mlađoj populaciji kuhinju i popularizirati pripremu domaćih jela od kvalitetnih domaćih sastojaka. Pozitivna iskustva motivirala su organizatore da već u septembru nastave Školu kuhanja prvenstveno u Sarajevu, a potom i u drugim bh. gradovima. Zainteresirani kandidati treba da prate facebook stranice kompanija Klas, Vispak i Sprind, kako bi dobili više informacija o projektu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE