ZDKSportAktivnosti u invalidnom sportu

Aktivnosti u invalidnom sportu

U organizaciji Saveza za sport invalida ZDK  organizovano je kantonalno takmičenje u nogometu za osobe sa invaliditetom. Na takmičenju prijavljeno šest ekipa iz šest općinskih saveza koji su i pored jako teškog  ekonomskog stanja u spomenutim savezima kao i Kantonalnom savezu ipak našli snage da samofinansiranjem odu na takmičenje i daju svoj doprinos afirmaciji i ove sportske discipline koju imaju u opisu svojih aktivnosti. Ekipe Zenice, Breze, Visokog, Tešnja, Olova i domaćin, ekipe Maglaja pokazale su jako dobar nivo fizičke spreme za vrlo zahtjevnu disciplinu kad je u pitanju ova populacija stanovnika.  Konačni poredak  na kraju odigranih susreta je sljedeći: I mjesto SSRI  Zenica,II mjesto SSRI Visoko i III mjesto pripalo je ekipi SSRI Maglaj.

U prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj Univerziteta u Tuzli  održan je  Međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe. U jako dobroj organizaciji turnira  učešće je uzelo šest ekipa iz BiH i država iz regiona. Pored ekipe domaćina Tuzle, prisutni su bili ekipa USK – Bihač,  USOV  Visoko, Sarajevo, Novi Sad i Vinkovci. Nakon odigranog turnira po „bergerovom sistemu“ naj uspješniji su bili ekipa USK- Bihač, drugi ekipa Tuzle i treče mjesto osvojila je ekipa Vinkovaca (RH)

U pojedinačnoj konkurenciji kategorija

A1 – slijepi, najbolje rezultate postigao je Jusmir Alibabić iz Bihača, drugi  je Mato Bošnjak iz ekipe USOV Visoko  i treče mjesto pripalo je Veladžić Nijazu iz Bihača.

Kategorija B1 – slabovidni : I mjesto Sulejman Badić (Bihač), II Ranko Kovačević            (Tuzla) i III mjesto Ahmo Delić iz ekipe USK- Bihač. Ovo je bila prilika za zadnju provjeru i pripremu održavanja III Međunarodnog pikado turnira za slijepe koji će se održati u Visokom 18. i 19. 09.2015. godine

Senad Goralija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE