SportNogometAlaves pobijedio Villarreal i približio se sredini tabele

Alaves pobijedio Villarreal i približio se sredini tabele

Alaves je krenuo ofanzivno. Igrala se 8. minuta kada je Gomez imao dobru priliku. Sjajno je šutirao, ali je golman gostiju fantastično intervenisao. Minutu poslije domaći su imali još jednu priliku nakon odbijene lopte. Ipak, čuvar mreže gostiju Fernandez ponovo spašava siguran gol.

Do vodstva su domaći stigli u 35. minuti kada je mrežu Fernandeza zatresao Gomez za 1:0.

I pored vodstva igrači Alavesa nastavili su stvarati šanse pred golom Villarreala. Tako su u 45. minuti postigli i drugi pogodak. Na asistenciju Femanija, Ely pogađa za 2:0. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su nešto bolje igrali gosti, a to su uspjeli konkretizirati u 70. minuti kada je Bakambu šutirao s vrha šesnaesterca i pogodio za 2:1.

Foto: EPA

Nogometaši Villarreala težili su da stignu do poravnanja. No, napade gostiju izdržala je odbrana Alavesa, a u 90. minuti preko Kataija domaći su imali veliku priliku da postignu i treći pogodak. Međutim, ostalo je 2:1.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE