PreporukaAlbum Nicka Cavea u utrci za Ivor Novello Awards

Album Nicka Cavea u utrci za Ivor Novello Awards

Producent Joseph Junior Adenuga poznatiji kao Skepta u utrci je za najbolju savremenu pjesmu s kompozicijom “Man”, a protiv njega se “bore” A$AP Rocky s pjesmom “Lovesick” i NEIKED s pjesmom “Sexual”. Ovo je drugi put da Skepta nominovan.

Adele i Coldplay utrkuju se za nagradu za najizvođeniju pjesmu. Adelina pjesma “When We Were Young” takmiči sa dvije pjesme Coldplaya “Hymn for the Weekend” i “Adventure of a Lifetime”.

Nagradu dodjeljuje Britanska akademija tekstopisaca, kompozitora i autora (BASCA) čiji su članovi i Sir Paul McCartney, Kate Bush te Sir Elton John.

Za najbolji album nominovan je “Skeleton Tree” Nicka Cavea, album kojeg je snimio u vrijeme kada mu je preminuo 15-godišnji sin Arthur.

Adele je prošle godine osvojila nagradu za tekstopisca godine, dok su Blur i Gorillaz dobili nagradu za životno postignuće. Ovogodišnji pobjednik bit će proglašen na ceremoniji 18. maja u Londonu.

Najbolja pjesma muzički i tekstualno
“Black Man in a White World”, Michael Kiwanuka
“Overcome”, Laura Mvula ft Nile Rodgers
“Telomere”, Mystery Jets

Najbolja savremena policija
“Love$ick”, Mura Masa ft A$AP Rocky
“Man”, Skepta
“Sexual”, NEIKED ft Dyo

Album godine
“Love & Hate”, Michael Kiwanuka
“Skeleton Tree”, Nick Cave i Bad Seeds
“The Dreaming Room”, Laura Mvula

Nagrada za najizvođeniju muziku
“Adventure of a Lifetime”, Coldplay
“Hymn for the Weekend”, Coldplay
“When We Were Young”, Adele

Najbolja originalna pjesma u filmu
“High-Rise”
“Kubo and the Two Strings”
“My Scientology Movie”

Najbolji televizijski soundtrack
“The Collection”
“The Witness for the Prosecution”
“War and Peace”

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE