SportKošarkaAll-Star utakmicu obilježio niz rekorda, pobjedio Zapad

All-Star utakmicu obilježio niz rekorda, pobjedio Zapad

Spektakularan All Star meč odigran je sinoć u New Orleansu, a na njemu su ispisane stranice historije utakmice najboljih NBA igrača. Zapad je pobijedio Istok 192:182 u najefikasnijoj utakmici svih vremena, a briljirao je Anthony Davis sa 52 koša, najviše što je iko ikad ubacio u All Star meču. Ubacile su NBA zvijezde čak 374 koša, što je novi rekord All Stara, a u historiju je ušao Anthony Davis, koji je ubacio 52 poena, deset više od legendarnog Wilta Chamberlaina koji je držao rekord čak 55 godina. Također, zvijezda New Orleans Pelicansa je očekivano postao MVP. Šutirao je čak 39 puta, a pogodio 26 lopti. Treba izdvojiti svakako i učinak Russella Westbrooka sa 41 poenom za 20 minuta na terenu, a zanimljivo da je Kevin Durant imao triple-double učinak sa 21 poenom, 10 skokova i 10 asistencija. Kod Istoka je najbolji bio Giannis Antetokounmpo s 30 poena. Le Bron James je ubacio 23 i postao je prvi igrač sa 300 poena na All Star meču.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE