BiHAlmi Kovačić su potrebne 53.000 eura za transplataciju gušterače

Almi Kovačić su potrebne 53.000 eura za transplataciju gušterače

Almi Kovačić su potrebne 53.000 eura za transplataciju gušterače
Djevojka se 32 godine bori sa sećernom bolesti (Tip 1 ). Preživjela je razna životna iskušenja, provela deset i po godina na dijalizi (hemodijaliza i peritonealna dijaliza) u prekidima.

Oba roditelja bili su donatori bubrega, majka 2004. godine i taj je zahvat koji je rađen u Tuzli je funkcionisao do 2008. i otac 2015., transplatacija urađena u Francuskoj.

Humanitarna pomoć prikupljanje novčanih sredstava za transplantaciju bubrega i gušterače bila je pokrenuta 2011. godine pod nazivom “Pomozimo da Alma dobije višegodišnju borbu za život”. Zbog raznih komplikacija koje su se u međuvremenu izdešavale, aktivacije senzibilizirajucih antitijela i dodatnih troškova nije bila u mogućnosti da uradi obje transplantacije u istom momentu.

Zbog komplikacija i problema koje donosi sećerna bolest, preporukom ljekara potrebno je uradit i transplantaciju pankreasa (gusterače) da bi donirani bubreg trajao bez problema. Za liječenje i transplantaciju pankreasa (gusterače) potrebno je 53.000 eura koje Alma i njena porodica nisu u mogućnosti obezbjediti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE