ZDKPolitikaAmbasadori Del Vechio i Vukićević gosti Političke akademije SDA u Zenici

Ambasadori Del Vechio i Vukićević gosti Političke akademije SDA u Zenici

Ambasadori Republike Hrvatske Ivan Del Vechio i Republike Srbije Stanimir Vukićević večeras će biti gosti i predavači polaznicima Političke akademije SDA Regionalnog programa u Zenici.

Tokom zajedničkog gostovanja, ambasadora dviju susjednih i prijateljskih zemalja, održat će predavanja i sudjelovati u otvorenoj panel-diskusiji, gdje će ugledne diplomate i članovi diplomatskog kora u našoj zemlji odgovarati na pitanja polaznika Akademije.

Teme predavanja i panel-diskusije bit će “Bosna i Hercegovina i Europska unija”, “Regionalna saradnja na putu integracija u EU” i “Značaj uključivanja mladih u javno politički život – 20 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Domaćin ambasadorima Ivanu Del Vechio i Stanimiru Vukićeviću i moderator panel-diskusije bit će Jasmin Duvnjak (SDA), dopredsjedavajući Skupštine ZDK-a i predsjednik Uprave Političke akademije SDA Zenica.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE