Naslovnica ZDK Sport Amel Tuka na ...

Amel Tuka na konferenciji za medije u četvrtak povodom Sportskih igara Oaze osoba sa intelektualnim

68
PODIJELI

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ”Oaza” i ove godine će organizovati „Sportske igre Oaze 2017“. Takmičenja će se održati u periodu od 5. do 8. oktobra u Sarajevu, i to na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, u dvorani „Ramiz Salčin“ – Mojmilo, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, zatim u sportskom klubu Vistafon – Otoka, te u kuglani hotela Radon plaza.

MARKETING

Tim povodom bit će održana Konferencija za medije u konferencijskoj Sali Olimpijskog bazena na Otoci u četvrtak 5. oktobra 2017. godine u 11,00 sati. Medijima će biti na raspolaganju direktor Udruženja OAZA Armin Smajlović, direktorica Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine Kada Delić, i ambasador SPORTSKIH IGARA OAZE i najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

«Takmičari će se boriti za odličja u osam sportskih disciplina: nogomet, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe sa višestrukim smetnjama. Na ovogodišnjim Sportskim igrama Oaze očekujemo oko 500 takmičara iz BiH i inostranstva. Zemlje učesnice su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makadenija, Švedska i Slovenija . Cilj ovog takmičenja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport», izjavio je Armin Smajlović direktor Udruženja „OAZA“.

Svečano otvaranje SPORTSKIH IGARA OAZE 2017 održat će se isti dan (5. oktobra) u 19,00 sati u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, a početak igara rezanjem vrpce označit će ministrica za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica KS, Amela Dautbegović i načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić.

Glavni sponzori Sportskih igara Oaze su nevladina organizacija MyRight Švedska, SIDA – Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju, te FIFH Malmo koji je dugogodišnji partner SIO-a iz Švedske. Sponzori ovogodišnjih sportskih igara su također i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova, Općina Novi Grad Sarajevo, Lutrija BIH, Lokom, New event, Balon dekor, Olimpijski bazen, MUP KS, Hitna pomoć, Securitas, AS GROUP, voda Oaza, te agencija Media Content Management (MCM) koja pruža usluge PR-a, medijski pokrovitelji su Radio M i TVSA.

Raspored takmičenja i sve dodatne informacije potražite na našoj web stranici udruzenjeoaza.ba

mcm.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.