Naslovnica ZDK Sport Amel Tuka u u...

Amel Tuka u utorak na mitingu u švicarskom Lucernu

54
PODIJELI

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastupiti će u svojoj glavnoj disciplini na 800 metara u utorak uvečer na centralnom švicarskom atletskom događaju godine, međunarodnom mitingu u Lucernu.

Prema podacima organizatora direktan prijenos mitinga u Lucernu, koji je jedan od najvećih evropskih i svjetskih atletskih mitinga, bit će prenošen u više od 50 država, a Amelova trka je planirana u 19,22.

Na stazama i borilištima će se naći 200 švajcarskih i 150 stranih atletičara iz više od 40 država svijeta. Olimpijski i svjetski šampioni, najbolji atletičari današnjice nastupiti će u trčanju, skoku u dalj, bacanju koplja, kladiva… Miting u Lucernu je rangiran u 25 najvećih sportskih događaja u svijetu.

“Prošle godine konkurencija je bila stvarno jaka, tako da i ove godine očekujem jednu dobru utrku uz sto bolji rezultat ove godine! Osjećam da tek ulazim u svoju pravu formu, bas onako kako je to trener i isplanirao pred London”, rekao je Amel za Zenicablog.

Podsjećamo, najveće ovogodišnje okupljanje atletičara, Svjetski atletski šampionat u Londonu je od 4. do 13. avgusta. Amelova disciplina je na rasporedu 5. i 6. avgusta, a finale je 8. avgusta (dodjela priznanja dan kasnije).

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.