ZDKSportAmel Tuka za Avaz otkrio zašto nije trčao u Beogradu

Amel Tuka za Avaz otkrio zašto nije trčao u Beogradu

“Prošao sam zagrijavanje, bio spreman da nastupim i onda sam osjetio veliku bol u desnoj tetivi. Ovu povredu vučem još od Birminghama, ali sam je dodatno pogoršao u Beogradu. Oštre krivine u dvorani su jednim dijelom krive zbog svega. Žao mi je, ali idemo dalje.”

Ovo je u ekskluzivnoj ispovijesti za Avaz.ba kazao Amel Tuka, naš najbolji sportista i atletičar na 800 metara, koji je tokom vikenda odustao od utrke na Evropskom atletskom dvoranskom prvenstvu u Srbiji.

  • Pomoć Khalida

Tuka se prvog dana plasirao u polufinale, ali se nije pojavio u utrci za finale. Staza broj četiri ostala je prazna.

“Ogrebotina na lijevoj nozi nije razlog odustajanja, već bol u tetivi. U Beogradu mi je odmah pomogao fizioterapeut reprezentacije Slovenije, Khalid Nasif, koji mi je dao tri tretmana. Nakon prvog mi je već bilo bolje”, kaže Tuka, koji se sinoć vratio u Zenicu.

U BiH će ostati 10 dana. Upravo je završio trening karatea. Taj sport trenira jer želi ojačati karlične kosti.

“Moram jačati kukove. Bol u tetivi je i dalje prisutna, ali mi je već lakše. Radit ću polako, želim se oporaviti maksimalno”, kaže Tuka.

Tuka je komentirao i finalnu utrku koju je dobio prema očekivanjima Poljak Adam Kszczot.

“Žao mi je finala u Beogradu. Mogao sam donijeti novu medalju BiH. Finalna utrka je bila prema mojim željama, ali se bol pokazala jača. Kszczot je zasluženo pobijedio, ali sam ja to njegovo vrijeme s finala već potukao u Birminghamu. Ali, nemam vremena za žaljenje”, priča Tuka, koji nam je otkrio da se za njegovo zdravlje raspitivao i trener Kszczota, koji ga je susreo na putu prema odlasku kod fizioterapeuta.

  • Nastavak u maju

Naš najbolji sportista još nije donio odluku gdje će biti prva proljetna utrka na kojoj će nastupiti.

“To će biti tek u maju, prije sumnjam. Doslovno se želim maksimalno pripremiti za Svjetsko prvenstvo. Do tada ću gledati da sabiram sve povrede i polako diže formu. Nadam se da ću imati više sreće”, kaže Tuka, koji bi narednih dana trebao doći u Sarajevo.

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE