Lokalne TemePozitivno VisokoAmerički časopis "Techflier" svrstao Cadence kao 2. startup iz BiH o kojem...

Američki časopis “Techflier” svrstao Cadence kao 2. startup iz BiH o kojem trebate znati

Časopis “Techflier” iz Burlingame, California koji prati najbolju i najpametniju tehnologiju i startupe iz cijelog svijeta, napravio je popis 13 najboljih startupova iz Bosne i Hercegovina o kojima trebate znati u 2017. godini. 
 
Visočanin Haris Aščalić zauzeo je 2. mjesto sa svojim projektom “Cadence -digitalna asistentica” od njih 13. Cadence je virtual reality personalna asistentica koja ima mogućnost biti dostupna u svim sferama života. Ona osim što razgovara i pomaže svom korisniku, u stanju je uraditi i vrlo kopleksne kako softverske tako i hardverske operacije. Zasnovana je na umjetnoj inteligenciji. 
 
Prvo mjesto je pripalo startupu VRET. VRET je softversko rješenje koje pomaže ljudima da prevaziđu svoje strahove i liječenje mentalnih bolesti kroz korištenje virtualne stvarnosti.
Pogledate koji su i drugi startupi među njih 13.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE