Lokalne TemePolitikaAmir Ganić (ASDA): Da li će se na principima "Plave vode" nastaviti...

Amir Ganić (ASDA): Da li će se na principima “Plave vode” nastaviti konzistentnost podrške i pomoći od strane vlade ZDK prema ostalim općinama sa područja ZDK

Nakon što su zastupnici Skupštine ZDK, jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja prema Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) za projekat „Izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda“ ovaj Prijedlog odluke za naš portal prokomentarisao je Amir Ganić (ASDA), skupštinski zastupnik iz Visokog.

” Svi znamo da je voda osnovna elementarna pretpostavka za život svakog građanina, samim tim ta činjenica daje još više na važnosti ovom projektu. Želim iskazati zahvalnost i čestitati svim akterima ovog projekta da se već jednom izvede na selamet i završi ovaj višedecenijski projekat. Pored toga vjerujem da resorno ministarstvo i premijer znaju da problematika vodosndbijevanja na prostoru ZDK nije kvalitetno riješeno i vjerujem da znate da i druge općine na našem kantonu imaju iste ili slične probleme. Moje pitanje ili dileme u sklopu ove tačke dnevnog reda prema resornom ministarstvu i premijeru je da li će se na ovim principima nastaviti konzistentnost podrške i pomoći od strane vlade ZDK prema ostalim općinama sa područja ZDK.”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE