Naslovnica Lokalne Teme Politika Amir Ganić (A...

Amir Ganić (ASDA): Da li će se na principima “Plave vode” nastaviti konzistentnost podrške i pomoći od strane vlade ZDK prema ostalim općinama sa područja ZDK

121
PODIJELI

Nakon što su zastupnici Skupštine ZDK, jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja prema Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) za projekat „Izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda“ ovaj Prijedlog odluke za naš portal prokomentarisao je Amir Ganić (ASDA), skupštinski zastupnik iz Visokog.

” Svi znamo da je voda osnovna elementarna pretpostavka za život svakog građanina, samim tim ta činjenica daje još više na važnosti ovom projektu. Želim iskazati zahvalnost i čestitati svim akterima ovog projekta da se već jednom izvede na selamet i završi ovaj višedecenijski projekat. Pored toga vjerujem da resorno ministarstvo i premijer znaju da problematika vodosndbijevanja na prostoru ZDK nije kvalitetno riješeno i vjerujem da znate da i druge općine na našem kantonu imaju iste ili slične probleme. Moje pitanje ili dileme u sklopu ove tačke dnevnog reda prema resornom ministarstvu i premijeru je da li će se na ovim principima nastaviti konzistentnost podrške i pomoći od strane vlade ZDK prema ostalim općinama sa područja ZDK.”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.