Lokalne TemePolitikaAmir Ganić (ASDA): Inicijativa da se na naplatnim kućicama upošljavaju samo osobe...

Amir Ganić (ASDA): Inicijativa da se na naplatnim kućicama upošljavaju samo osobe koje su ratni vojni invalidi, odnosno civilne žrtve rata

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine ZDK visočki zastupnik Amir Ganić (ASDA) podnio je zastupničku inicijativu da se na naplatnim kućicama upošljavaju samo osobe koje su ratni vojni invalidi, odnosno civilne žrtve rata. Inicijativu prenosimo u cjelosti:

U skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine ZDK podnosim inicijativu Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Molim resorno ministarstvo da zbog nemogućnosti da se direktno kao zastupnik obratim JP “Autoceste” FBiH (izlazi iz nadležnosti djelovanja kantonalnog zastupnika), preuzmu obavezu da ovu moju inicijativu upute-proslijede prema JP “Autoceste” FBiH.

Molim menađment JP “Autoceste” FBiH da na radna mjesta na naplatnim kućicama na autoputu 5Cupošljavaju samo i isključivo osobe koje su ratni vojni invalidi i/ili civilne žrtve rata i to isključivo sa većim stepenom invaliditeta.

Obrazloženje

Naime, svjedoci smo svakodnevno svi koji putujemo autoputem 5C na kojima se nalaze naplatne kućice o kakvoj se strukturi uposlenika radi. Vrlo često su to osobe koje me i svojim izgledom ali i starosnom strukturom podsjećaju na manekene i manekenke.

Ova moja inicijativa se ne odnosi na zamjerke u izgledu i starosnoj strukturi, nego u činjenici da zbog pozicije i opisa radnog mjesta, na tim pozicijama sasvim sigurno mogu da nađu svoje uposlenje i invalidne osobe sa značajnim stepenom invaliditeta.

Prof.dr. Amir Ganić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE