Naslovnica ZDK Politika Amir Ganić (A...

Amir Ganić (ASDA): Izvršiti reviziju Odluke Komisije za sport ZDK o preraspodjeli budžetskih sredstava

192
PODIJELI

Na protekloj sjednici Skupštine ZDK visočki zastupnik Amir Ganić (ASDA) uputio je zastupničko pitanje Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Poštovani, molim resornog ministra da lično izvrši reviziju Odluke Komisije za sport ZDK o preraspodjeli budžetskih sredstava za sportske klubove, saveze, uruženja i sportiste za 2017.godinu koji su u protekloj godini postigli značajne sportske rezultate te da se pismenim putem očitujete o pomenutom. U prilog ovog pitanja dostavljam Vam dopis karate kluba “Visoko” Visoko.

Prof.dr. Amir Ganić

Poštovani !

obraćam Vam se u ispred  UO  karate kluba “Visoko” iz Visokog a takođe lično,  sa molbom da razmotrite i ispravite nepravdu, koja je nenamjerno, namjerno ili greškom učinjena od strane komisije za sport Ze-Do Kantona prilikom raspodjele budžetskog novca za sportske klubove, saveze, udruženja  i sportste za 2017-u godinu, a koji su u prošloj godini postigli značajne sportske rezultate u skladu sa pravilnikom i važećim  kriterijimaa u vezi sa    članom 4.

Bulut Sadžid, član karate kluba ”Visoko” je sportista koji je u prošloj 2016-oj godini na osnovu kriterija i pravilnika izbora sportista zahvaljujući postignutim rezultatima na međunarodnim evropskim prvenstvima, u vrlo jakoj konkurenciji kao sportista junior proglašen sportistom grada Visoko.

Siguran  sam da nema sportiste u Ze-Do Kantonu i bližem okruženju  koji ima bolji takmičarski rezultat,  pa ipak to nije bilo dovoljno komisiji da prepozna i nagradii ovog mladog sportistu.

Malo je čudno, ali meni ne tako nejasno, kako se uopšte moglo desiti da sportista koji na jednom  jako prestižnom takmičenju tipa  evropsko prvenstvo  u jednom danu osvoji dvije zlatne medalje, a  ne bude uvršten u program za podsticaj sportista.
Žalosno i porazno bi bilo saznanje da je greška namjerna, zato Vas molim kao odgovornu osobu, da pronađete način i ispravite učinjenu nepravdu.

U ne tako dalekoj prošlosti istim i sličnim povodom  obračao sam se e-mailom i putem telefona vašem predhodniku Hodžiču zbog sličnih razloga i propusta, međutim isto kao da, namjerno stvari se ponavljaju. Nije mi namjera praviti usporedbu među sportistima, ali to poređenje možemo napraviti bezbolno sa našim nagrađenim sportistom, članom karate kluba ” Visoko” Bulut Senahidom, koji je takođe u prošloj godini ostvario odlične rezultate, te po osnovu kriterija dobio  podsticaj od 1000,00 KM.

Da razočarenje bude veće, Senahid Bulut  je bliži rođak, Sađidu Bulutu.

Tradicionalna karatedo Asocijacija u Bosni i Hercegovina svake godine odaje priznanje i proglašava najuspješnije sportiste za svaku godinu.

Bulut Sađid je u 2016-oj godini najuspješniji  karateka tradicionalista i s pravom zbog osvojenih četiri (4) evropske medanje od kojih su tri (3) zlatne pojedinačno i jedna srebrena sa ekipom če zasluženo u Mostaru 29.04.2017-e, biti proglašen najuspješnijim u 2016-oj

Poštovani gospodine Bajgoriću, iskreno se nadam da čete iz ovog mog kratkog obračanja uspjeti realno zaključiti i pozitivno riješiti naš tj. moj opravdan zahtjev.

Uz  zahtjev šaljem Vam;  kopije diploma sa evropskih prvenstava i bilten sa ITKF – ETKF prvenstva iz Kranjske Gore, Republika Slovenija .

Lijep pozdrav!

Redžep Građan

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.