Lokalne TemePolitikaAmir Ganić (ASDA): Molim da mi se dostave statistički podaci o broju...

Amir Ganić (ASDA): Molim da mi se dostave statistički podaci o broju oboljelih od karcinoma, sa posebnim akcentom na općinu Visoko

Na današnjoj sjednici Skupštine ZDK Amir Ganić (ASDA) zastupnik iz Visokog postavio je zastupničko pitanje koje se tiče statistike broja oboljelih od karcinoma sa područja općine Visoko.

“Poštovani, molim da mi u elektronskoj i printanoj verziji dostavite statističke podatke koji se odnose na broj oboljelih građana od najtežih (karcenogenih) oboljenja po svim općinama ZDK u posljednjih 10 godina, sa posebnim akcentom na općinu Visoko.”

Ranije statistike su ukazivale da je Visoko u samom vrhu oboljelih od karcinoma, a većina stanovnika Visokog vjeruje da se broj oboljelih naglo počeo uvećavati usljed nesnošljivog smrada koji dolazi od pojedinih privrednih subjekata i neadekvatnog i protuzakonitog odlaganja opasnog otpada.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE