Lokalne TemePolitika(FOTO) Amra Babić: Ja lično nemam želju i ambiciju da budem član...

(FOTO) Amra Babić: Ja lično nemam želju i ambiciju da budem član neke političke partije

Nezavisni načelnici i gradonačelnici bh. općina i gradova sastali su se danas u Sarajevu gdje su razgovarali o međusobnoj saradnji. Ovom sastanku prisustvovala je i Amra Babić načelnica općine Visoko, a prilikom obraćanja novinarima izjavila je slijedeće:

Pa ja u potpunosti razumijem interesovanje javnosti posebno zato što je ovo jedan veliki uspjeh nezavisnih kandidata i sigurno nešto novo na političkoj sceni BiH, ali vas molim da ne spekulišete u ovom trenutku, ni mi, ni vi. U ovom trenutku nema govora o osnivanju nove stranke niti o pridruživanju nekom drugom bloku. U ovom trenutku naš prioritet su naše lokalne samouprave, naše lokalne zajednice i naš rad. Mi imamo veliku obavezu prema građanima, bilo bi krajnje neozbiljno da se mi bavimo visokom politikom a ne problemima naših građana. Znači mi ćemo razgovarati kako da bolje radimo i da budemo funkcionalniji u svom radu, te kako da eventualno predlažemo izmjene zakona koje smo vidjeli kao problematične u svom radu.

A onda ćemo dalje pričati o nećemu drugom. Mislim da nama u ovom trenutku nije potrebna politika da radimo svoj posao kao što nam nije bila potrebna za kandidaturu i izbor. Mislim da je građanima malo preko glave došlo, jedina naša politika jeste i mora biti briga za narod. Ja lično nemam želju i ambiciju da budem član neke političke partije, ja želim da svoj posao radim časno pošteno u skladu sa zakonima i propisima ove države i u interesu građana i mislim da je to interes mojih kolega.

Nije ovdje riječ ni o kakvoj politici, ovdje je riječ o tome kako da se mi udružimo kako bismo bili efikasniji i bolji načelnici. Mi koji imamo iskustvo znamo koji su tu problemi. Mi smo imali puno ružnih riječi u predizbornoj kampanji u smislu da je bilo ucjenjivanja i prijećenja biračima ako pobjedi nezavisni onda nećemo imati podršku kantona i federacije, jer mi nemamo svoju političku opciju po vertikalu. Hoćemo da kažemo da smo za građenje sistema, da ne želimo da se sistem grade po partijskim ni po familijarnim linijama, nego da pravimo jedan sistem u kojem će građani jedne općine imati pravo na ono što im pripada bez obzira ko je načelnik i ko je većina. Želimo da se bavimo politikom na njen najizvorniji način, bez prisila, bez stega, poštivajući i uvažavajući volju naših birača.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE