SvijetEvropaAnkara optužila Berlin da pruža utočište "neprijateljima" Turske

Ankara optužila Berlin da pruža utočište “neprijateljima” Turske

Ova zabrana prouzrokovana je ranijom izjavom turskih ministara da Berlin pruža “utočište” ljudima koji vrše krivična djela u svojim zemljama.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Berlin nije imao nikakvu ulogu u koracima koje su preduzele gradske uprave. Prema riječima jednog od gradonačelnika, djelovalo se isključivo na polju bezbjednosti.

Merkel je ponovo kritikovala odnos prema novinaru Denizu Judželu, koji je uhapšen u Ankari, i naglasila da Berlin neće ćutati.

Ona je tokom obraćanja novinarima u Tunisu napomenula da Njemačka podržava slobodu govora i da zato ima pravo da kritikuje Tursku.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE